Διαβάζοντας Ιχθύς και Μονόκερως, το-πεζό-μυαλό πάει σε ένα πράγμα και μόνο: «Ιχθύς φίλε, φαντάζεται μονόκερους και πιστεύει στα παραμύθια…»
Για ξανασκέψου το…

Τι ήταν στα αλήθεια το μυθικό πλάσμα ο Μονόκερως;

To άτι της αγνότητας, το λευκό άλογο των παιδικών μας χρόνων, που ήταν άπιαστο, ακατανόητο, σύμβολο της καλοσύνης, της καθαρής ομορφιάς, με το μαγικό κέρατο στο κεφάλι!
Αυτό είμαι εγώ… Με την πρώτη ματιά όμως! Καλόψυχος, αγνός, αθώος, άπιαστος και γοητευτικά ακατανόητος…

Αυτά όμως είναι για παιδιά… Για να κοιμούνται ήσυχα το βράδυ, με τα παραμύθια τους…
Ο Μονόκερως δεν ήταν τόσο καλός, όσο ακούγεται… Όπως και εγώ δεν είμαι τελικά τόσο «καλό παιδί»…

Βλέπεις, ο Μονόκερως ήταν άγριο και βάρβαρο μυθικό πλάσμα στην ουσία…
Το κέρατο, αυτό το μαγευτικά γοητευτικό του χαρακτηριστικό, είχε προφητικές ικανότητες (η διαίσθηση μου) και καταστροφικές τηλεπαθητικές υπόγειες συνέπειες (η ικανότητα μου για ψυχική και συναισθηματική χειραγώγηση)!

Λέγεται πως είχε ανθρώπινη μιλιά μόνο για χρησμούς (η μαντική μου ικανότητα), γεγονός που λίγοι εσκεμμένα γνώριζαν (η ικανότητα μου να παραπλανώ)!

Το κέρατο του, μπορούσε να σκοτώσει σε δευτερόλεπτα ελέφαντα, όμως ο ανίκητος και αιώνιος εχθρός του ήταν το Λιοντάρι. Βλέπεις είχαν, ανταγωνισμό, λόγω των κοινών αξιοζήλευτων χαρισμάτων τους (τα κοινά μου σημεία με τον Λέοντα: δημιουργικότητα, ρομαντισμός, φαντασία, καλλιτεχνική ικανότητα) !

Ήρεμο και καλοκάγαθο ζώο ο Μονόκερως…
Περπατούσε πάντα προσεκτικά για να μην πατήσει/χτυπήσει κανένα άλλο πλάσμα του δάσους (η καλοπροαίρετη φύση μου και η ανάγκη μου να βοηθώ τους αδύναμους)!

Ωστόσο, ήταν τόσο αγαθό και ευκολόπιστο ζώο, που τον ξεγελούσαν εύκολα γοητευτικές κορασίδες παριστάνοντας τις παρθένες, αφού μόνο παρθένες είχαν το δικαίωμα να τον πλησιάσουν (η συνήθεια μου να πιστεύω ψέματα, υποκρισίες και εξαπατήσεις).

Αν όμως τύχαινε και ανακάλυπτε τις «γιαλαντζί» παρθένες, πληγωνόταν ανεπανόρθωτα και της ξέσκιζε, τις κομμάτιαζε με το πολύτιμο κέρατο του, με αποτέλεσμα να το τραυματίζει, πολλές φορές σοβαρά… (η εύθραυστη και υπερευαίσθητη ψυχή μου, τα συναισθηματικά μου ξεσπάσματα, η τάση μου για αυτοκαταστροφή…)

Τέλος, μην ξεχνάς πως ο Μονόκερως είναι μία ιδέα, κάτι πλατωνικό, κάτι άυλο, κάτι φανταστικό, κάτι μυθικό, κάτι ιδανικό, κάτι που δεν έχει σάρκα! (η ροπή μου προς τους πλατωνικούς, εξαϋλωμένους, φανταστικούς έρωτες, χωρίς σαρκική απαραίτητα επαφή…)

Μονόκερως λοιπόν! Γιατί η αλήθεια στα παραμύθια, είναι υποκειμενική…

Προηγούμενο άρθροΙχθύς και Έρωτας
Επόμενο άρθροΕβδομαδιαίες Ερωτικές Προβλέψεις Ζωδίων 24 Φεβρουαρίου-1 Μαρτίου 2020
Ανδριάννα Σαρρή
Η Ανδριάννα Σαρρή είναι μία νέα παρουσία στο χώρο της Αστρολογίας και του Oroskopos.gr, σε πολύ σύντομο όμως χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να έχει το κοινό της, το οποίο την διαβάζει, ενημερώνεται και αναζητά τις προβλέψεις της! Σίγουρα και εσύ από την πλευρά σου, μιλώντας μαζί της ή διαβάζοντας τα άρθρα προβλέψεών της, θα την εμπιστευτείς και θα διακρίνεις τις γνώσεις και το ταλέντο της! Η γλυκιά μας Ταυρίνα, εκτός από τις εξαίρετες αστρολογικές της γνώσεις, εξειδικεύεται και στην ανάλυση των Καρτών Ταρώ Lenormand! Αλλά ας μάθουμε περισσότερα για την ίδια ... Η πρώτη της επαφή με τον χώρο των προβλέψεων ξεκίνησε περίπου στα 17 της χρόνια, όταν ένας πολύ γνωστός αστρολόγος, της ανέλυσε τον αστρολογικό της χάρτη. Την εξέπληξαν όλες οι πληροφορίες που τις έδωσε για σημαντικά συμβάντα της ζωής της αλλά και για την προσωπικότητά της . Τότε ήταν που κατανόησε ότι η Αστρολογία δεν είναι μόνο να γνωρίζουμε το ζώδιο μας και τα χαρακτηριστικά μας, αλλά αποτελεί πραγματικά ένα κλειδί στα χέρια μας το οποίο μας βοηθά να κατανοήσουμε όλη την ύπαρξη και την εξέλιξη μας .... Μετά από αυτή την «κομβική συνάντηση» η Ανδριάννα ξεκίνησε να μελετά αστρολογία αλλά και τις κάρτες ταρώ Lenormand οι οποίες στηρίζονται πάνω στις αρχές της αστρολογίας! Μέσα σε μία 3ετία και κατόπιν μαθημάτων και σεμιναρίων, ήταν πλέον έτοιμη να διαβάζει πλήρως έναν αστρολογικό χάρτη, μία συναστρία αλλά και να μπορεί με τις αστρολογικές τεχνικές να προβλέπει το μέλλον! Η μελέτη της για την αστρολογία και τις κάρτες Lenormand συνέχιζε, η ίδια όμως αργούσε – σαν γνήσια Ταυρίνα που είναι- να πάρει την απόφαση να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον χώρο των προβλέψεων. Ο Δίας και ο Ουρανός όμως, είχαν άλλα σχέδια για αυτήν ... Έτσι λοιπόν όταν άγγιξαν θετικά τις μοίρες του ωροσκοπίου της, τότε της δόθηκε απρόσμενα η ευκαιρία και η ώθηση να ακολουθήσει και ως επάγγελμα αυτό που τόσο πολύ αγαπά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.